Bemutatkozás

Vigyázó Sándor Művelődési Ház

A Contrapunto Kamarakórus 2014 szeptemberében alakult Budapest XVII. kerületében, Rákosmentén, Jakobey Márton művészeti vezetésével.

A jelenleg körülbelül 20 fős kórusban több korosztály megtalálható, akiket a közös éneklés öröme, az igényes munka, a csapatszellem, a jó hangulat erősen összeköt. Az elmúlt két év során széles, sokszínű repertoárt igyekeztünk kialakítani, melyben egyházi és világi kórusművek, spirituálék, népdalfeldolgozások, könnyűzenei átiratok találhatók.

Szent József templom, Józsefváros

A helyi kulturális életben való jelenlétünket különösen fontosnak tartjuk, ezért rendszeresen szervezünk önálló koncerteket Rákosmentén, és örömmel veszünk részt kerületi kulturális eseményeken, de természetesen sok más helyen is énekeltünk már.

2015-ben a lengyelországi Zakopane városában mutatkoztunk be, 2016 októberében pedig a csehországi Praga Cantat Nemzetközi Kórusverseny résztvevői voltunk.

Egyre bővülő tevékenységünk hátterének biztosítására 2016 máricusában létrehoztuk a Contrapunto Kulturális Egyesületet.


“Ez a kórus irigylésre méltó, nagyon jó lehet közéjük tartozni. Aki erre vállalkozik, az megtapasztalhatja, hogy micsoda összetartó családi, baráti kötelék működik a kórus tagjai között, és ezért is köszönjük, hogy ma eljöttek közénk, mert ez az előadásukból is átsugárzik. Nem véletlen, hogy a hírük már Rákosmentén túlra is terjed, és mindannyian büszkék lehetünk arra, Rákosmentéről ilyen kórus indult. Ezt a büszkeséget és ezt az örömet osszuk meg egymással a mai estén! További szép sikereket kívánok a kórusnak!”

Rózsahegyi Péter, Rákosliget önkormányzati képviselője 2015. december 19.